Du är här: Nyheter från SiV

Nyheter från SiV

2017-03-15, 15:03
Välkommen på årsmöte med Sjukvårdspartiet i Värmland
Nu finns Verksamhetsberättelsen att läsa som skall behandlas vid årsmötet.

Här hittar du länken till verksamhetsberättelsen för 2016. Den skall behandlas vid årsmötet där Sjukvårdspartiets landstingsråd Marianne Utterdahl också finns med för att svara på frågor och berätta kort om aktuell politik. Klicka HÄR.

Vi kommer också att hantera partiets arvodesregler, som du hittar HÄR. (Inga förslag till revidering är inkomna)

Mötesagendan hittar du HÄR

Välkommen att prata politik med oss!

Sjukvårdspartiet i Värmlands styrelse

 

2017-02-09, 23:33
Glöm inte årsmötet för SiV i Säffle!

Annons i Säffletidningen

 

 

2017-02-02, 11:58
Därför vill SiV i Säffle ha en simhall med en 50 m bassäng
Insändarna I Säffletidningen som berör den planerade simhallen i Säffle har varit många och kommentarer på flera Facebook-sidor har ventilerat för- och nackdelar med de olika alternativen. SiV har också vridit och vänt på argumenten och enats om att en satsning på en ny simhall med en 50 m bassäng är en satsning för framtiden.

Läs hela insändaren här
2017-01-30, 18:02
Motion om utegym/aktivitetspark för stora och små
SiV i Säffle lägger en motion om utegym vid kommunfullmäktige 2017-02-06

Våra kroppar är skapta för rörelse och ett sätt att aktivera både stora och små är att anlägga utegym, gärna i anslutning till lekplatser. Barn gör som vi gör och inte som vi säger och att stimulera till fysisk aktivitet främjar invånarnas hälsa.

Läs hela motionen här

2017-01-06, 15:17
Följ med oss genom femtonårsfirandet!
Medlemsbrevet nr 4, december 2016 ligger nu för läsning på webben.

Klicka på "Om SiV", och sedan Medlemsbrev så kan du ta del av våra medlemsbrev - eller klicka HÄR

Vill du också ha våra medlemsbrev hem i brevlådan? Registrera dig som medlem, endast 50 kronor - så får du medlemsbrevet och bidrar till vårt arbete.

Vi önskar dig och de dina ett fint 2017!!

 

2016-11-15, 09:53
Jan - du är för alltid med oss!
Fredagen den 11 november hölls begravningsakten.

Djupt saknad men i minnet ljust och tacksamt bevarad.
Avsked har tagits på ett oerhört fint sätt i Stillhetens kapell på Rud, Karlstad.

 

Familj, släkt och vänner hade samlats för att hedra och minnas Jan tillsammans. En blomuppsättning från partivännerna fanns med (på bilden, bakom fotot av Jan, gula och lila blommor). Vår tacksamhet för Jans gärningar och vänskap är stor.

 

Vi tackar också familjen för den naturligtvis både tunga och känslosamma men oerhört vackra och fina minnesstunden. Precis som Jan präglades denna av  värme, ljus, engagemang och även "glimten i ögat". 

 

Våra varmaste tankar till makan Ingegerd, barn, barnbarn i er djupa sorg.

 

Från SiV uppmärksammade vi bland annat Jans stora betydelse för landstingets lyckade miljöarbete. Det var nämligen Jan som initierade och med tålamod och stort fokus såg till att genomdriva att landstinget i Värmland antog en genomtänkt miljöstrategi för ett antal år sedan.

 

Tack Jan för allt!!

2016-10-21, 16:24
Pressmeddelande från Sjukvårdspartiet i Värmland
Fördjupat samarbete när Sjukvårdspartiet i Värmland (SiV) firar 15 år

Fördjupat samarbete när Sjukvårdspartiet i Värmland (SiV) firar 15 år


Detta firas under lördagen med studiebesök på nya Närvårdsenheten i Kristinehamn, medlemsstämma och fest.
SiV konstaterar att partiets 15 år är bevis på att demokratin fungerar och att kämpa lönar sig. Vi är glada för att vården för multisjuka äldre äntligen är under utveckling.


Sjukvårdspartierna i Dalarna, Norrbotten och Västra Götaland deltar i firandet, liksom andra samarbetspartners i länet. Det goda samarbetet SiV haft och har med andra partier, med civilsamhället med flera kommer lyftas fram under firandet. Under åren har SiV förnyats på flera sätt, inte minst via SiV Ungdom som brinner för frågan om den psykiska hälsan hos unga i länet.

 

- Det uppriktiga engagemang som våra medlemmar och väljare stått för har varit av avgörande vikt för resultaten under våra femton år. Nu ser vi framtiden an med tillförsikt, fortsatt starkt engagemang, och bra samarbeten säger Marianne Utterdahl, Ordförande

2016-10-19, 13:09
Jan Nilsson har lämnat oss
Vi har nåtts av det tragiska beskedet att vår förre ordförande och sedan starten trogne förtroendevalda, Jan Nilsson har avlidit.

Vår trogne medlem och tidigare förtroendevalda, Jan Nilsson har avlidit. Våra tankar och stora tacksamhet för allt han betytt för Värmland och för partiarbetet är många, liksom våra tankar till hans familj. Hustru Ingegerd, döttrarna Christel, Anneli och Annacarin med familjer.

Jan har sedan starten av Sjukvårdspartiet varit mycket engagerad. Jan var under många år ordförande i Sjukvårdspartiet i Värmland och ledamot av fullmäktige samt i många övriga uppdrag ända fram till 2014. Hans engagemang, lojalitet och hängivenhet har varit omfattande och tydligt.

Hur vi kunde förbättra vården för den multisjuke patienten var ett av hans brinnande engagemang.

Jan blev 79 år och höll sig ända in till slutet, trots svår sjukdom uppdaterad och intresserad kring partiets förehavande.

Jan, vi kommer sakna dig, men alltid minnas dig med ljus och tacksamhet! Tack för allt!

Dina vänner i SiV.

 

2016-10-05, 13:01
Dags att anmäla sig - du kommer väl?
Två evenemang samma dag; Höststämma kl 15 i Kristinehamn och besök på Närvårdsavdelningenkl 19 jubiléumsfest på Karlstad CCC med god mat, underhållning och trevlig samvaro. Till festen är anmälan senast 8 oktober. Ta gärna med dig en vän eller respektive!

2016-09-30, 07:17
Nej till förslaget om Storregion från landstingsgruppen
Efter en omfattande process i landstingsgrupp och styrelse säger vi nu Nej till det liggande förslaget om Storregion. SiV i Säffle behåller sin ståndpunkt om Ja till reformen.

Sjukvårdspartiet i Värmland

                                                                                                                               2016-09-30

 

Pressmeddelande:

 

 

Nej till förslaget om storregionsreform

 

Landstingsgruppen för Sjukvårdspartiet i Värmland (SiV)  har enats om att säga nej till det aktuella förslaget om att redan 2019 bilda storregion. Bakom detta står också Sjukvårdspartiet i Värmlands styrelse. SiV i Säffle kommunala grupp står fast vid sitt beslut att stödja remissförslaget om storregion 2019. Landstingsgruppen och partistyrelsen har fortfarande en öppenhet för en reform utifrån de avsikter indelningskommittén pratar om.

 

-          Det har dock blivit allt tydligare för landstingsgruppen att det finns för många obesvarade frågor i det remissvar som ligger, säger Marianne Utterdahl, Sjukvårdspartiet i Värmlands ordförande. 

 

Landstingsgruppen anser att reformen genomförs alldeles för snabbt. Invånarna bör ges möjlighet till inflytande via ett allmänt val innan slutgiltigt ställningstagande. Detta för att säkerställa demokratiska och genomtänkta processer. 

 

Det behövs en risk- och konsekvensanalys samt tydligare svar på hur demokratin och den lokala förankringen kommer att se ut i de nya landstingen. Det saknas också en helhetslösning där Halland inkluderas. Frågan är också varför stora regioner bättre skulle nå de avsikter reformen syftar till jämfört med mindre lokalt förankrade regioner.

 

 

Sjukvårdspartiet i Värmland, SiV
Marianne Utterdahl, ordförande & gruppledare

072-566 77 59

 

 HÄR kan du läsa mer om hur vi kom fram till detta. 

 

 

Marianne intervjuas av SVT Värmlands reporter Bengt Hedin. Inslaget kan du se HÄR:  

 

Prenumerera »

Just nu visas nyhet 1 - 10 av totalt 53.  |  Nästa sida »

Prenumerera på uppdateringar:

Ange din e-postadress nedan om du vill få ett e-post när en uppdatering sker på denna sida.