Du är här: Nyheter från SiV

Funderingar kring våra bidrag…

Leif Pettersson (SiV) säger ifrån i tiggardebatten! En artikel införd i Säffletidningen den 25 augusti.

Efter att ha följt debatten om kommunens särskilda bidrag både på KS och i ST:s insändarsidor funderar jag på vart vårt samhälle är på väg.

Det är inte något värdigt liv för någon människa att behöva sitta och tigga utanför någon av våra mataffärer. Det finns EU-lagar som säger att alla EU medborgare har rätt att vistas i vårt land i 90 dagar, det kan vi inte göra något åt. Dock kan vi underlätta tillvaron för de här människorna genom att erbjuda ett drägligt boende.

Här i Säffle har den senaste debatten handlat om ett särskilt föreningsbidrag för att täcka hyreskostnader för de EU-migranter som vistas i kommunen. För många av oss är det en självklarhet att hjälpa till och genom kommunens bidrag kan kyrkorna fortsätta att göra en hjälpande insats.

Jag blir både ledsen och arg när jag hör och läser SD:s argument och frågor. Partiet ställer migranternas fråga mot barn – och ungdomars möjligheter att utvecklas i vår kommun. Billigt och enkelt!

Det som gör mig mest irriterad är att SD var med och beviljade föreningen ELSA ett bidrag på 100 000 kronor under våren. Pengarna användes till ett tält under Torgfesten. Bidraget klubbades igenom utan att SD hade några som helst betänkligheter kring vare sig ridhus, ishall eller fritidsgården Gallan.

Nej, SD, era argument och debatten kring särskilda föreningsbidrag klingar inte väl. Eller är det så att det är okej för er att dricka öl och lyssna på musik för våra skattepengar, men inte hjälpa de allra fattigaste med tak över huvudet?

Leif Pettersson, ledamot i KS för SIV.

 

 


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2015-09-10, 14:37
Uppdaterad 2015-09-10, 14:37