Du är här: Nyheter från SiV

Värmlandssamverkar svarar tvivlande skribent i NWT och VF

En insändare var införd i länstidningarna den 4 augusti, som ifrågasatte när Dialysen i Arvika kommer till stånd och beskrev den olägenhet som patienter i behov av dialys har - flera gånger i veckan, ofta med långa resor.

Dialys på Arvika sjukhus

Svar på insändare om Dialys till Arvika sjukhus

 

Beslut om att starta en dialysavdelning i Arvika togs i landstingsstyrelsen den 15 april 2014. Dialys ska införas och driftsättas på Arvika sjukhus under 2016. 

 

Värmlandssamverkan
Elisabeth Kihlström (KD)
Fredrik Larsson (M)
Jane Larsson (C)
Marianne Utterdahl (SIV)

Jesper Johansson (MP)
Gert Ohlsson (FP)

 

Kommentar av Marianne Utterdahl:

Detta beslut är en konsekvens av det uppdrag vi i Värmlandssamverkan gav landstingsdirektören redan 2012, i samband med att vi intensifierade arbetet för att skapa fler vårdplatser i länet. I samma ärenden hade vi förslag till beslut, som alltså gick igenom, som skulle utreda vilka verksamheter som med fördel kunde flyttas ut i länet från centralsjukhuset. För oss är det väldigt viktigt att bevara den nära vården i största möjliga utsträckning. Det är ett viktigt men tålamodskrävande arbete att se till att detta upprätthålls. För vissa, specifika åtgärder är det naturligt och oundvikligt att åka en bit. Patientsäkerhet och kvalitet är viktigt, men den vård värmlänningen behöver ofta skall finnas nära. Att starta dialysverksamhet på Arvika sjukhus visade sig vara en lämplig verksamhet som kommer att betyda klar förbättring för många patienter. Nu kommer dialysverksamheten alltså att finnas på tre orter i Värmland; Karlstad, Torsby och Arvika. Och vi får vårdplatser på fem orter; Karlstad, Arvika, Torsby, Säffle och Kristinehamn. Vi fortsätter arbetet för en nära vård med kvalitet och patientsäkerhet!


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2015-08-16, 19:01
Uppdaterad 2016-02-16, 19:01