Birgitta Sjögren Sundberg

Birgitta_S_Sundberg_liten.jpg

Birgitta Sjögren Sundberg sitter som ledamot för SiV i patientnämnden samt som ersättare i Stiftelsen Värmlands museum. Hon är också Juryman enligt 12§ tryckförordningen. Birgitta är ledamot i partiets styrelse.

 

Jag bor på landet, fem km öster om Torsby, på en liten plats som heter Kälkerud. I 24 år har jag jobbat som ekonomiassistent på sjukhuset i Torsby. Efter det har jag försökt sätta mig in i lite av varje inom politiken.

Det jag uppskattar mest i livet är mitt hem. Det ger mig den trygghet och lugn som jag behöver och det ger mig ro att både skriva och måla. Naturen utanför är underbar, Kälksjöns vattenyta glittrar vackert i solljuset och en och annan svan simmar runt i vassen. Till och med varg och björn har hälsat på . 
Livet är det mest värdefulla vi har, vi har fått det till låns en tid. För det måste vi vara tacksamma och hjälpas åt och stötta varandra när livssituationen stormar. Vi ska värna om svaga och sjuka i samhället, för alla har vi fått en kropp som med åren blir svagare.

Min politiska hjärtefråga är att sjukhuset i Torsby ska utvecklas och växa. Eftersom mer än hundratusen turister besöker den här delen av länet under året ska sjukhuset vara utrustat så att norra Värmlands invånare och även alla turister kan tas om hand när olyckor och sjukdom drabbar dem. Jag kommer att jobba stenhårt för att sjukhuset i Torsby kan utrustas så att det blir länets idrottsmedicinska centrum. Det innebär att sjukhuset tilldelas resurser och den teknik som behövs för detta.
Alla som bor här måste få veta att Sjukvårdspartiet kämpar för att bevara och utveckla länets alla sjukhus. I SiV har vi förstått att det inte håller i längden att centralisera allt till Karlstad. Många och långa patientresor är inte bra för vår hälsa och miljö, inte heller för centralsjukhusets personal, som får en hård arbetsbelastning.

Vill du prata politik med mig så finns jag på tel 0560-12733.