Görel Hopman

Gorel_Hopman_2014_1.jpg

Görel Hopman är ledamot i landstingsfullmäktige och i Region Värmlands fullmäktige. Hon är också ledamot i partiets styrelse.

 

Jag heter Görel Hopman och är 63 år. Tillsammans med sambo, son och två katter bor jag i en villa i Kristinehamn. Jag har ytterligare en son, nu utflugen.
Jag har jobbat på Kristinehamns sjukhus från 1979 till 2001, började som städerska och gick sedan vidare till att bada inneliggande patienter. Det var
ett bra jobb, då man lärde sig etik på grund av patientens utsatthet. 1992 läste jag till undersköterska och började arbeta på vår strokeavdelning och är
utbildad strokeundersköterska. 1998 började jag arbeta på akutmottagningen där jag var kvar tills nedläggningen av vårt sjukhus, vilket gjorde att jag började engagera mig politiskt i Sjukvårdspartiet. Det kändes frustrerande att det sjukhus som var mest kostnadseffektivt skulle bort. Mycket irriterande!

Sedan 2001 arbetar jag på Karlskoga lasarett på akutmottagningen där jag trivs mycket bra.
Jag vill jobba politiskt för att få till ett ännu bättre samarbete med Karlskoga lasarett för oss som tillhör östra kanten. Jag vill att vi ska kunna välja Karlskoga som första val både när man kommer med ambulans eller via remiss från distriktsläkare. Det tycker jag inte Karlstad ska bestämma åt oss. För hur det än var så blev vi tilldelade Karlskoga lasarett som vårt akutsjukhus och det tycker jag det ska få fortsätta att vara.

På min fritid tar jag gärna sommartid fram min motorcykel och kör omkring, det är frihet med mycket dofter. Annars påtar jag lite i trädgården eller åker ut till vår fantastiska skärgård.  På hösten blir det skogen med svampplockning, ett och annat litet bär slinker också med, mycket rogivande. Sist men inte minst älskar jag att umgås med mitt barnbarn Maximilian 9 år. Snacka om livets efterrätt.

Du når mig bäst via mail, grel.hopman@telia.com