Helena Granvik

orjan_s_ver_2.jpg

Helena är ersättare för SiV i landstingsfullmäktige och ledamot i Framtidsberedningen.

 

 

Jag flyttade till Säffle 2011 från Strömstad med min familj.
Vi bor nu på vår lilla släktgård där min mamma vuxit upp. För mig var Säffle en självklar bostadsort där naturen finns närvarande vart jag än är och även närheten till våra större städer så som Karlstad, Göteborg, Oslo och Stockholm.
Jag är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av att vara anställd inom länssjukvård, primärvård och komunvård.
Mellan 1993 och 2004 utvecklade jag tillsammans med fantastiska medarbetare demensvården och anhörigvården i Strömstads kommun. Från 2004 och tills nu har jag vidarutbildat mig och samtidigt arbetat som både sjuksköterska inom hemsjukvården i Strömstad och som samtalsterapeut i privat regi och på vårdcentraler i Strömstad och Åmål. Jag är nu i december färdig legitimerad Psykoterapeut inom kognitiv beteendeterapi. Och jag arbetar just nu inom företagshälsovården i Åmål.
För mig är det viktigt att ta hand om vår hälsa både fysiskt och psykiskt, från det vi blir till och till dess vi dör, och jag är öppen för nya och individuella lösningar.
I SiV får jag möjlighet till kreativa och utvecklande samtal som driver dessa frågor framåt med en tydlighet och en omsorg som jag tror på för oss alla.
Jag vill värna om individens närhet till vården. Jag vill se en tydligare och snabbare vägledning för gemeneman som söker vård till rätt instans. Jag stödjer forskning av den  komplementär medicinska vården.
Vill du prata politik med mig når du mig via e-mail helena@phagos.se eller tel. 070-111 0779