Malin Larsson

orjan_s_ver_2.jpg

Malin är invald ledamot i landstingsfullmäktige för SiV, samt ledamot i SiV Ungdom.

 

Mitt namn är Malin Larsson och jag är fd ordförande för ungdomsförbundet SiV ungdom som bildade en styrelse mars 2014. Jag är även ersättare i styrelsen för SiV.
Jag bor på landet tillsammans med min familj, sambo och två barn. Jag jobbar som verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Forshaga. Jag är född och uppvuxen på landet och vet hur viktigt det är att stad och landsbygd samverkar, för ingen klarar sig utan det ena eller det andra.
Mina ledord är; ” vad kan vi göra idag som är hållbart flera generationer framåt”?
Jag vill att vi ska kunna bidra till en bättre framtid för våra barn. Vi måste förebygga ohälsa och det kan vi göra genom vad vi äter! Jag vill att våra barn, äldre och patienter ska äta mat med rena råvaror utan tillsatser. En sockerfri, lokalproducerad och miljövänlig mat så långt det är möjligt. Psykisk ohälsa kryper längre och längre ner i åldrarna och det kan vi också förebygga genom att föra in livskunskap i skolorna.
För mig är det en självklarhet att blivande föräldrar inte ska behöva känna oro inför en förlossning utan att de ska känna sig trygga med att de får all den hjälp de behöver för att klara av ett nytt liv som föräldrar.
Våra gamla ska inte behöva känna att de är till något besvär om de behöver hjälp. De måste leva ett värdigt liv. Jag vill att de ska känna sig behövda och kunna göra de saker som får dem att må bra. I alla skeden i livet bör vi också prata om den existentiella hälsan och hur vi kan leva ett hållbart liv där vi har balans mellan vårt inre och yttre liv. För att få balans mellan det inre och yttre gäller det att se till hela människan. För att kunna leva ett liv fullt ut behöver vi ta hänsyn till helheten, så som kost, fysisk träning, tankar, känslor och själ.
Vi i SiV jobbar för en kunskapsutveckling inom vården där komplementär medicin möter skolmedicinen, vilket kan resultera i ett utökat utbud av evidensbaserade behandlingsmetoder. Detta för att varje människa ska få större tillgänglighet till en vård som passar just den personen. 
Jag vill skapa samarbete och vinn-vinn-situationer. Genom nätverkande kan vi alla vinna på att hjälpa varandra att hitta samarbetspartners. Vi är en del av naturen, min personliga hållpunkt är därför att inte konsumera mer än vi har behov av för att behålla balansen med naturen i allt givande och tagande.
Jag värnar om gemenskap och det genuina som varje människa och plats har.
Vill du prata politik med mig så når du mig på mail hallbergsmyren@gmail.com  eller tel. 070-214 6146