Berit Castor

berit.jpgJag heter Berit Margareta Castor, är född 1942 och bor i Kristinehamn. Min utbildning är sjuksköterskeexamen, vårdlärarutbildning och en fil.kand. med bl.a. vårdadministration och sociologi. Jag har arbetat med personalutbildning som fortbildningsledare inom landstinget i Värmland och arbetade fackligt under 90-talet. Sedan 1983 har jag bott i bostadsrätt och varit involverad i styrelsearbete där.
 

Jag är mycket road av att spela bridge, göra fynd på auktioner och loppis och umgås med vänner .
 

Politiska hjärtefrågor fick jag i samband med slakten av sjukhuset i Kristinehamn. Det berörde mig mycket inte endast för att det var min arbetsplats utan för att det var urbota dumt. Vi hade lägst vårddagkostnad och hur man kan spara pengar genom att vårda patienter på ett dyrare ställe är bara inte sant.

Jag vill återskapa anständig vård i Kristinehamn för de vanligare åkommorna men särskilt för äldre som borde vårdas så nära sina anhöriga som möjligt. Kanske ett rehabcenter i Kristinehamn och även på andra orter som inte är Karlstad, Arvika eller Torsby där behovet redan borde vara täckt. 
 

SiV är ett parti som står för att utveckla sjukvården och att lägga allt som kan, utan risk, så nära patienterna som möjligt. Vidare skulle jag gärna se en revision av vården på Centralsjukhuset. Jag har en tanke att om man inte är ”hotad” så behöver man inte lägga manken till och vara sparsam. Läkarna behöver sällan klart motivera sina budgetar, verkar det. En oberoende revision skulle vara mycket intressant.
 

Vill du prata politik med mig så finns jag på beritcastor@glocalnet.net eller på  tel 070-2039187.