Iréne von Dolwitz

 

irene.v.d.jpgJag heter Iréne von Dolwitz, bor i Säffle och arbetar som grafisk formgivare.

Mina politiska hjärtefrågor är att vi i Säffle:

• värnar om vårt kulturarv och eftersträvar att bygga och bevara miljöer där människor trivs och mår bra. Det gäller allt från byggnader till yttre miljöer som t.ex. parker men även enskilda träd. Det är också viktigt att vi följer en upprättad plan där vi:
 

• arbetar aktivt för att få bra kollektivtrafik så att vi enkelt kan pendla till arbeten utanför kommunen men även besöka släkt och vänner, besöka evenemang m.m. Men även för att vi ska få en bra kollektivtrafik för de som besöker oss eller pendlar till ett arbete i Säffle.
 
• arbetar aktivt för att få bra kollektiva förbindelser till större orter så att det är möjligt att göra allt från dagsresor i jobbet till nöjesresor med hela familjen under helger. För närvarande är inte anslutningstrafiken till Säffle koordinerad med t.ex. tågen till och från Stockholm. Väntetider på 45 minuter i Karlstad, ofta i samband med byten, är inte acceptabelt. Likaså kan vi inte längre göra resor med tåg till Stockholm på helger, utan byten och väntetider i Karlstad, vilket vi kunde tidigare. Ska Säffle vara attraktivt både för gamla och unga, företagare och barnfamiljer, är det viktigt att vi har bra och praktiska förbindelser med andra orter.
 

• arbetar aktivt för att få en god närsjukvård men även förebyggande vård. Vi ska inte behöva resa 10-12 mil tur och retur för vård som kan göras lika bra här i Säffle. Vi behöver också vårdplatser på sjukhuset i Säffle för t.ex. äldre multisjuka som ofta behöver vård utanför hemmet.


Vill du prata politik med mig så finns jag på irene.von.dolwitz@gmail.com eller på tel 070-775 52 65 (efter  kl.18 vardagar)